IRRITEREN
Neerlands meest irritante website
Flikkerop Eindpunt internet. Stuur iedereen die je niet mag naar deze pagina.
flikkerop.nl
De Normen en Waarden man Na de Inburgerking van Robbie Muntz is er nu de normen en waarden man. Leuk, Lollig maar bovenal irritant als je Balkenende's uitspraken over normen en waarden serieus neemt. De uitspraak die Balkenende in de mond wordt gelegd bij de openings pagina 'Toucheer me met uw muis' zegt genoeg over wat komen gaat.
balkenende.com
Absurd. Dat je met vensters heel ver kunt gaan bewijst de schilder en web absurdist Nasosov. Deze site met wat genoemd wordt het bsrd rside is waarlijk schrikken vooral als je surft naar de abnormale url http://www.absurd.org/((((((/coremelt
Absurd
AGAINST.NL is zo'n typische totaal onpijlbare site. Wilde ik hem 2 weken geleden al bespreken omdat er letterlijk een zwart gat op de voorpagina stond. Letterlijk omdat als je je muis erover bewoog je cursor verdween. De enige mogelijkheid tot herstellen bleek een reboot te zijn. Vorige week was de pagina zwart maar produceerde een tering herrie, op zich niet zo'n probleem, alleen ging de herrie gewoon door terwijl het venster al was gesloten. Dus weer rebooten. Toen ik gisteren checkte stond er opeens een soort playlist met allerlei nummers die je als anti Nederlands zou kunnen interpreteren. Zoals een zeker nummer van John Dowie getiteld I Hate The Dutch. Al met al een very AGAINST site. Ik adviseer deze site dan ook regelmatig te bezoeken.
against.nl
Do you want to crash your browser? Met deze uitspraak opent de crash site. En hoewel de site wat ouderwets oogt, vind je er een aantal scriptjes waarmee je je browser kunt doen crashen. Irriteren.nl zou irriteren niet zijn als ze slechts de rechtstreekse link naar de browser crash pagina zou geven. Dus let op de link beneden crasht je browser binnen een paar seconden.
crash browser
tieten knijpen
BOOB-----TRAP oftewel "tieten knijpen" tot je een ons weegt.
Kort interviewtje met Peter Luining de maker van dit super irritante werkje.
Irriteren: Hoe kom je op het idee om zoiets te maken?
Peter Luining: Als ik op m'n server kijk zie ik dat het in 1998 geupload, maar wellicht is het nog ouder. Het was in de tijd dat veel mensen de grenzen aftasten wat met javascriptjes mogelijk was. Dit is zo'n werkje.
Irriteren: Waarom Tieten?
Peter Luining: Ik was op dat moment bezig met het parodieren van Porno sites.
Irriteren: Op je site staat dat je kunstenaar bent. Is dit nu webkunst?
Peter Luining: Ja, hoewel ik zelf liever het woord netkunst gebruik. Webkunst is op een gegeven moment populair geworden bij curatoren die moeite hadden veel werk op het internet te duiden en alles wilden beperken tot wat je door een browser kon zien, maw webkunst is browserkunst. Netkunst impliceert browserkunst en nog veel meer zoals bv email kunst of streaming performances.
Website Peter Luining: ctrlaltdel
ouder